La Farga de Bebié

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Època/data de construcció: dècada 1900
Jardí amb vestigis
L’enginyer suís Edmond Bebié inaugurà el 1899 una primera instal·lació fabril a Montesquiu, que es convertiria a partir del segons decenni del segle XX en la gran fàbrica coneguda com la Farga de Bebié, Sobre la dècada de 1940, després de la Guerra Civil, la colònia tornà a experimentar un altre creixement important, ara ja com una colònia moderna, fins que el 2008 va tancar definitivament.
El constant creixement i el desenvolupament dels diversos serveis i instal·lacions ha transformat els senzills enjardinaments de la colònia, però encara es pot destacar algun element singular relacionat amb l’espai enjardinat com un curiós túnel format amb boixos. Existeixen dos habitatges dels propietaris, la Torre Vella i la Torre Nova, ambdues amb jardins. La Torre Vella  conserva alguna conífera de gran port i la Torre Nova conserva detalls d’un jardí més refinat com l’escultura d’un cérvol, restes d’un antic umbracle, un parell de pèrgoles o una topiària de boix. Destaca la presència d’un pi roig, un cedre blau i una Magnòlia de grans dimensions.
Estat: Sense informació
Per saber-ne més:
Casas, P. Cirera, J. Garcia, C. Grané, J. Molera, J. Vicente, M. Els jardins de la industrialització al Ter. Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica i Rafael Dalmau, editor. Barcelona, 2019.
Consorci del Ter. La Farga de Bebié

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s