Jardí de la fàbrica J. Vigas

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Època/data de construcció: 1899
Jardí desaparegut
Martí Cama Prats va construir l’any 1887 la fàbrica de taps de xampany del carrer de Clavé de Palafrugell. Inicialment estava previst construir-la al Marroc però finalment es va decidir fer-ho a Palafrugell. Es va mantenir el projecte inicial, sense transformacions d’estil i per això, abans  que arribessin les influencies artístiques orientalistes del modernisme les façanes i portes van adoptar l’estètica mossàrab amb els característics arcs de ferradura.
El jardí, que suposadament data del mateix any que la construcció de la fàbrica, ocupava gairebé el mateix espai que les naus de l’empresa i comunicava directament sense cap tancament el pati de mercaderies de la indústria amb l’habitatge de la propietat, de manera que quan el jardí va ser expropiat, van haver d’habilitar un estret pas per mantenir la comunicació directa fàbrica-habitatge sense haver de sortir al carrer. Durant la Guerra Civil el jardí va desaparèixer en benefici de la construcció d’una estació d’autobusos.
En l’actualitat la propietat ha recuperat l’espai de l’antic jardí per instal·lar-hi una nau de producció i ha habilitat un petit parterre davant de les oficines per plantar l’arbre origen de la seva activitat, una surera.
Estat: Desaparegut
Per saber-ne més:
Martí i Bosacoma, Carles. J.V 125 J. Vigas S.A. 1887-2012. Palafrugell J. Vigas, 2012

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s